Informatie over groep 3

Rekenen in groep 3

Op basisschool de Uilenburcht werken we in groep 3 t/m 8 met de rekenmethode: Pluspunt 4.
Leren lezen in groep 3

 

In groep 3 leren de kinderen lezen met de nieuwe leesmethode Lijn 3. Bij Lijn 3 staat de letter centraal en leren de kinderen écht lezen. Dankzij de wandkaarten en de letterfilmpjes raken de kinderen snel vertrouwd met de letters. De methode speelt met 12 prikkelende thema's in op de nieuwsgierigheid van de kinderen. Ze ontwikkelen lees- en taalvaardigheden terwijl ze de wereld ontdekken. Lijn 3 differentieert met instructie en verwerking op 3 niveaus . Er worden aparte spellinglessen aangeboden en er is in de methode veel aandacht voor de woordenschatontwikkelingAls u thuis met uw kind wilt oefenen kunt u Veilig&Vlot woordrijtjes  lezen.
Dit zijn de woordrijtjes die we ook dagelijks in de klas oefenen.

Artikel: Ik wil mijn kind thuis helpen met lezen.
 

Een boek mee op vakantie!

In leerjaar 1 heeft uw kind een leesontwikkeling doorgemaakt die het in staat stelt om eenvoudige kinderboeken te lezen. Waarschijnlijk hebt u de weg naar de bibliotheek al lang gevonden. En wij hopen dat u die weg blijft volgen. Vooral in de vakantie is het belangrijk dat de zo juist veroverde leesvaardigheid niet 2 maanden lang stilligt. Stimuleer het lezen van boeken ook in de vakantie.

 

Samen lezen

Is uw kind niet zo'n actieve lezer? Stimuleer dan het lezen van boeken door vaak samen met uw kind te lezen. Misschien vindt uw kind het moeilijk om zelfstandig een boek te lezen? Lees dan regelmatig een stukje van het boek voor waarin uw kind leest. Laat uw kind wel meelezen, bijwijzen, eventueel samen met u hardop lezen. Vooral als het technisch lezen wat moeizamer verloopt heeft uw kind veel steun aan iemand die hardop meeleest. Daarbij houdt uw kind echter wel plezier in het lezen van boeken.

De teksten die uw kind in leerjaar 2 aangeboden zal krijgen sluiten aan bij het leesniveau van eind leerjaar 1. Een terugval in leestempo en leesvaardigheid zou niet bevorderlijk zijn voor de leesontwikkeling en het leesplezier van uw kind.