"Hoe groeit een baby in de buik?", "Waarom heeft Esmee twee moeders?", Wanneer ben je verliefd?", "Wat gebeurt er als je puber wordt?"
 
Kinderen zijn nieuwsgierig en hebben vaak vragen over relaties en seksualiteit. Ouders daarentegen denken vaak dat kinderen op jonge leeftijd nog niet met seksualiteit bezig zijn of ze zijn bang kinderen aan te moedigen.
 
Wij vinden het als school van belang dat wij ook dit onderwerp bespreekbaar maken. Vanaf 1 december 2012 is aandacht voor seksualiteit en seksuele diversiteit één van de verplichte kerndoelen van onderwijs zijn. Het gaat dan over thema's als seksuele ontwikkeling, seksuele weerbaarheid, wensen en grenzen, normaal gezond seksueel gedrag van kinderen en informatie over veranderingen in de puberteit.
Belangrijk is een goede afstemming en samenwerking tussen ouders en school. Dit kan er voor zorgen dat kinderen zich veilig en gezond ontwikkelen.

Op school werken wij in de groepen 1 tot en met 7 met het programma Liefde, relaties en seksualiteit.
In groep 8 geven wij seksuele voorlichting aan de hand van het programma Het Liefdesplein. Voordat het programma start, wordt u via een ouderbrief op de hoogte gesteld.


Voor meer informatie hoe u als ouders met de seksuele vorming klikt u dan op de volgende bestanden:
    De seksuele ontwikkeling van kinderen tussen 0 en 18 jaar.

    Pubergids, wat je als jongen wilt weten.

    Pubergids, wat je als meisje wilt weten